Η Τουρκία θα παραχωρήσει τη βάση Ιντσιρλίκ σε απόφαση του ΝΑΤΟ


Η στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ- İncirlik, στα Άδανα της Τουρκίας

Αύγουστος 28, 2013.

Η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει την στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη γειτονική Συρία, εάν η δυτική συμμαχία του ΝΑΤΟ αποφασίσει για να παρέμβει στο συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ ,Τούρκος αξιωματικός.


Ο αξιωματικός που ζήτησε την ανωνυμία, δήλωσε ότι οι εκθέσεις για τα χημικά όπλα  την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν κίνητρα στην διεθνή κοινότητα  σε τέτοιο βαθμό που ελάχιστοι ηγέτες αδιαφόρησαν για το τι είχε συμβεί στη Συρία εδώ και δύο χρόνια στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

«Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα των πολιτικών και στρατιωτικών αξιολογήσεων αυτών των ημερών, είναι πιθανό το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ να συνέλθει με θέμα τη Συρία στην ημερήσια διάταξη. Αν υπάρξει μια απόφαση επέμβασης, η Τουρκία θα λάβει μέρος σε αυτήν και στη συμμετοχή της  θα συμπεριληφθεί και η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, νότια της Τουρκίας, είναι μία από τις στρατηγικές αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ στον κόσμο. Είχε χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για το επιχειρήσεις στο Ιράκ κατά το παρελθόν, αλλά και στο Κοσσυφοπέδιο, σημειώνει η εφημερίδα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr