Η Ελλάδα ζητά σεβασμό των θρησκευτικών μειονοτήτων από Αλβανία


...προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Αύγουστος 27, 2013.


Η σύγκρουση που έγινε στην εκκλησία της Πρεμετής, γράφηκε στην ημερήσια διάταξη των «λεπτών σχέσεων»,  μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας.


Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, υπενθύμισε στην Αλβανία,  ότι ο σεβασμός των θρησκευτικών μειονοτήτων, είναι μία από τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,  αναφερόμενος στα απαράδεκτα γεγονότα της Πρεμετής.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» - γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- ο Κούρκουλας μιλώντας για την πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ, επεσήμανε:

«Η ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, απαιτεί σεβασμό στις θρησκευτικές μειονότητες, εθνοτικές και πολιτισμικές, καθώς και την προστασία της περιουσίας τους».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, μια στάση που θα αντικατοπτρίζεται στην πολιτική της προεδρίας της ΕΕ, την οποία θα έχει κατά τους πρώτους  έξι μήνες η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα, παραδοσιακά στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Αναπτύσσει μια  συνεχή διαδικασία σταδιακής εναρμόνισης των πολιτικών και των θεσμικών δεδομένων των Δυτικών Βαλκανίων βάσει των ευρωπαϊκών απαιτήσεων», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr