Οι αντάρτες της Συρίας δημιουργούν αεροπορική βάση στο Λίβανο


Αύγουστος 15, 2013.

Η φιλο-συριακή ιστοσελίδα ‘Αλ Χαμπάρ’ δημοσίευσε ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός - ΕΣΣ, ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ένα αεροδρόμιο για τις ανάγκες του, το οποίο βρίσκεται στο γνωστό θέρετρο Κλάιατ, του γειτονικού Λιβάνου.


Η ηγέτης του ΕΣΣ, επισκέφθηκε πρόσφατα τη Βηρυτό, όπου το σχέδιο συμφωνήθηκε με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Λίβανο, Μάουρα Κόνελι.

Η ιδέα της χρησιμοποίησης του αερολιμένα ως σημείο διέλευσης για τη μεταφορά όπλων και μαχητών στη Συρία είχε ξεκινήσει από την Φατάχ.

Η Maura Connelly θα αναλάβει το συντονισμό της έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου για τις ανάγκες του ΕΣΣ. Το προσωπικό του αεροδρομίου είναι μέρος του σουνιτικού μπλοκ «14 Μαρτίου» και έτσι δεν αναμένεται πρόβλημα.

Οι βουλευτές του λιβανικού κοινοβουλίου που ανήκουν στο «14 Μαρτίου» πρότεινα επίσης να δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο Κλάιατ μικρή αμερικανική στρατιωτική βάση με δύο  κατασκοπευτικά Drones και ελικόπτερα.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ευελπιστεί ότι με το αεροδρόμιο αυτό  θα μπορούσε να γίνει ορμητήριο για τον έλεγχο όλης της γύρω περιοχής και θα υποστηρίξει, σοβαρά, τις επιχειρήσεις του κατά μήκος των λιβανικών συνόρων, αναφέρει η πηγή.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr