Βουλγαρία: Δεν μας τέθηκε κανένα αίτημα για στρατιωτική δράση στη Συρία


«...αλλά, δεν υπάρχει εντολή του ΟΗΕ για επέμβαση»



Αύγουστος 28, 2013.

Δεν τέθηκε κανένα αίτημα προς τη Βουλγαρία, να υποστηρίξει ή να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση ή άλλη μορφής επέμβασης στη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Κρίστιαν Βιγκένιν την Τετάρτη.


Επεσήμανε, πάντως, ότι για τη Βουλγαρία η «καλύτερη λύση» είναι ένα ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των πολιτικών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης.

Ο Βιγκένιν δεν σχολίασε αν η χώρα του θα υποστηρίξει μια στρατιωτική απάντηση στις αναφορές ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποίησαν χημικά όπλα κατά του ίδιου του λαού του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, προετοιμάζουν στρατιωτική επίθεση εναντίον στόχων στη Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και μια τέτοια πιθανότητα μπορεί να συμβεί χωρίς εντολή του ΟΗΕ με αντιδράσεις από  τη Ρωσία και της Κίνα.

Ο Βιγκένιν αναφερόμενος στους Σύριους πρόσφυγες είπε ότι η κυβέρνηση της Βουλγαρίας θα διαθέσει επιπλέον 565 χιλιάδες λέβα για κέντρα στέγασης των προσφύγων και θα αυξηθεί η χωρητικότητα των ήδη υπαρχόντων  κατά 500 θέσεις.

Η χώρα διαθέτει σήμερα τρία κέντρα προσφύγων, στη Σόδια, στη Μπάνια, στη Νόβα Ζαγκόρα και στο Παστογκόρ, που είναι πλήρεις, σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr