Αχμέτ Νταβούτογλου: Η Συρία πέρασε την κόκκινη γραμμή


Αύγουστος 22, 2013.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε στις 22 Αυγούστου ότι η Συρία ‘έχει περάσει την κόκκινη γραμμή’ και ζήτησε να αναληφθεί δράση σε διεθνές επίπεδο, μετά τα δημοσιεύματα της χρήσης των χημικών όπλων στη σύγκρουση στη Συρία.


«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα σε αυτήν την περίπτωση, που παραβιάστηκε η κόκκινη γραμμή, να επέμβει το δυνατόν συντομότερο», είπε ο Νταβούτογλου στο Βερολίνο, μετά από τις συνομιλίες που είχε με το Γερμανό ομόλογό του, Γκουίντο Βεστερβέλε.
Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ήταν πολύ διστακτικό στην αιματοχυσία στη Συρία.

«Εάν αποτύχουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αντικίνητρα» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ απευθυνόμενος στο γαλλικό πρακτορείο, «αν δεν δράσουμε αποφασιστικά θα γίνει έγκλημα», είπε.

Ο Βεστερβέλε με τη σειρά του, δήλωσε ότι οι εκθέσεις της χρήσης των χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

«Αν είναι αλήθεια, όλα είναι εφικτά», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος ζήτησε από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ να προβούν άμεσα σε ενέργειες και να διερευνήσουν τις καταγγελίες», σημειώνει  το ρωσικό πρακτορείο Ρέγκνουμ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr