Σκόπια-Αλί Αχμέτι: Η Γαλλία θα βοηθήσει στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος


Αύγουστος 14, 2013.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος- DUI, των Σκοπίων, Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι  ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande,  θα υποστηρίξει την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Ο Αχμέτι ενημερώθηκε για τις προθέσεις του Γάλλου προέδρου από τον πρέσβη της Γαλλίας στα Σκόπια, Lorens Oer που πραγματοποίησε επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του DUI, στο Τέτοβο.

Ο Αχμέτι ευχαρίστησε τον πρέσβης και τόνισε ότι αναγνωρίζει την ισχυρή αποφασιστικότητα και τη θέληση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του νοτιοσλαβικού κράτους ώστε να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γάλλος πρέσβης εξέφρασε την εκτίμησή του για την άριστη συνεργασία του κόμματος DUI με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και επανέλαβε τη βούληση της χώρας του να βοηθήσει σε όλες τις διαδικασίες που θα βελτιώσουν το κλίμα ανοχής και συμφιλίωσης στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία ώστε να ενσωματωθεί  στους διεθνείς οργανισμούς.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr