ΥΠΕΞ Ελλάδας: Καταδικάζουμε τις επιθέσεις στην Αλβανία κατά Ελλήνων


‘ Αλβανοί χτύπησαν Έλληνες και πέταξαν πέτρες στο προξενείο Αργυροκάστρου’

Αύγουστος 19, 2013.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε με ανακοίνωσή του τα νέα επεισόδια στην Αλβανία, μετά τα γεγονότα στην Πρεμετή.

«Τρεις ημέρες  μόλις, μετά τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν στην Πρεμετή, σήμερα το πρωί στην ίδια πόλη, έγινε βίαιη επίθεση σε έναν Έλληνα πολίτη και έναν της μειονότητας, οι οποίοι


 τραυματίστηκαν.

Λίγο μετά το περιστατικό αυτό, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο κτήριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο,  που ευτυχώς η επίθεση δεν προκάλεσε κανένα τραυματισμό», λέει η ανακοίνωση- όπως γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε τις δύο επιθέσεις, οι οποίες εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την προθυμία και την επιθυμία των αλβανικών αρχών να αποκαταστήσουν την τάξη και την προστασία των κτηρίων των ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών.

Αναμένουμε την άμεση σύλληψη των δραστών και οι αλβανικές αρχές να σταματήσουν αμέσως αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και ελπίζουμε ότι δημιουργείται αγνοία της αλβανικής κυβέρνησης», αναφέρει η δήλωση.

Η δήλωση αναφέρει ότι ο Αλβανός πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε για ερωτήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών για τα γεγονότα, αλλά στη συνάντηση πήγε η αναπληρωτής πρέσβυς Ερμίνα Μπράχο.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr