Τουρκία: Εντοπίστηκε παγιδευμένο αυτοκίνητο με 200 κιλά εκρηκτικά


Σεπτέμβριος 3, 2013.

Μπινγκόλ.

Η τουρκική αστυνομία εντόπισε παγιδευμένο αυτοκίνητο με περίπου 200 κιλά εκρηκτικών, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να ανατιναχθεί, στην νοτιοανατολική επαρχία Bingöl,  όπου κατοικείται από συμπαγείς μάζες κουρδικού πληθυσμού, όπως αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.


Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε έξι φιάλες υγραερίου κουζίνας που είχαν ενισχυθεί με νιτρικό αμμώνιο.

Η ειδική επιχείρηση κατά του αυτοκινήτου έγινε από μονάδα της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Μπινγκόλ, αφού είχαν ενημερωθεί με σήμα από τις μυστικές πληροφορίες της Τουρκίας.

Το αυτοκίνητο είχε τοποθετηθεί στις 23:00 χθες το βράδυ έξω από την πόλη της Bingöl, έξω ακριβώς ένα στρατώνα της 49ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας Πεζικού.
Μετά την ειδοποίηση για το τρομοκρατικό χτύπημα, έκλεισαν όλοι οι δρόμοι στην πόλη και έκλεισε η κυκλοφορία καθώς  οι ομάδες  των αστυνομικών και των χωροφυλάκων έλαβαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Εμπειρογνώμονες δήλωσαν  ότι  η δύναμη των εκρηκτικών υλών ήταν εξαιρετικά υψηλή και η ανάφλεξη τους θα προκαλούσε ζημιά σε ακτίνα  περίπου ενός χιλιομέτρου.

Κατά την επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του παγιδευμένου αυτοκινήτου, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr