«Η παγκόσμια αγορά όπλων υπαγορεύει νέες απαιτήσεις στη ρωσική αμυντική βιομηχανία»


Σεπτέμβριος 25, 2013.

«Σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση όπλων , στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών (RAE 2013) στη Nizhny Tagil στην περιφέρεια Σβερντλόβσκ, ο διεθνής εμπειρογνώμονας για τα τεθωρακισμένα οχήματα και τα όπλα του στρατού, ο Christopher Foss που γράφει στην Janes Defense Weekly, δημοσίευσε μια σειρά από τάσεις που, ήδη, παρατηρούνται στην αγορά για την τέχνη της άμυνας.


«Η παγκόσμια αγορά όπλων υπαγορεύει νέες απαιτήσεις για την παραγωγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. Έτσι, αναμένεται ότι στο μέλλον τα οχήματα μάχης θα γίνονται  πιο ‘άπληστα’ και θα απαιτούν υψηλή ισχύ με μια τεχνική για «all weather» και οι κατασκευαστές θα αναγκαστούν να μετακινηθούν για την παραγωγή των υβριδικών μονάδων», σημείωσε ο Christopher Foss.

«Οι πιο σημαντικοί παράγοντες για την αγορά είναι η  αξιοπιστία και το κόστος της συντήρησης του εξοπλισμού τους, είναι στοιχεία που καθορίζουν τα εκτιθέμενα προϊόντα στην αγορά, όπως είναι της Κίνας, της Τουρκίας και άλλων χωρών», είπε ο εμπειρογνώμονας.

Η αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων είναι αδύνατη χωρίς την ανάπτυξη της έρευνας και της ανάπτυξης  της συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Αντρέι Κλεπάτς, «η καινοτομία στην αμυντική βιομηχανία, όχι μόνο στα τανκς αλλά και σε άλλα οχήματα μάχης του πεζικού καθώς και στα όπλα είναι απαραίτητη. Πρέπει να αναπτυχθούν νέα υλικά διεπιστημονικής φύσης, για αυτό είναι σημαντικό θέμα για την ανάπτυξη η συνεργασία».

Ένα καλό παράδειγμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ των επιχειρήσεων, κυρίως των ξένων που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν από το διευθύνοντα σύμβουλο Όλεγκ Σιέγκ,  της Uralvagonzavod για την από κοινού ανάπτυξη με τη γαλλική ‘Defense’ των φορτηγών ‘Renault’.

Σύμφωνα πάντως με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην δημιουργία ολοκληρωμένων δομών.

Μόνο έτσι θα επιτρέψει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία να γίνει αποτελεσματική και ανταγωνιστική κατά τα επόμενα χρόνια, σημειώνει το ρωσικό Ρέγκνουμ.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr