Απογοήτευση στην ΕΕ για την απαγόρευση της παρέλασης των ομοφυλόφιλων στο Βελιγράδι…


Σεπτέμβριος 28, 2013.

Βελιγράδι.

Η σερβική αστυνομία τέθηκε σε συναγερμό στην πρωτεύουσα της χώρας, Βελιγράδι, το Σάββατο, προκειμένου να επιβάλει την απαγόρευση της παρέλασης των ομοφυλόφιλων για τρίτη συνεχή χρονιά.


Η απαγόρευση, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ θα μπορούσε να υπονομεύσει τις πιθανότητες της Σερβίας για ένταξη της στην ΕΕ, αναφέρει χαρακτηριστικά το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Εκατοντάδες αστυνομικοί με  ειδικές ομάδες εξοπλισμένων, είχαν περικυκλώσει το πάρκο στο κέντρο του Βελιγραδίου, όπου ήταν η συνάντηση για την έναρξη της παρέλασης.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή σε όλους τους δρόμους και τις διασταυρώσεις της πρωτεύουσας.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάτσιτς ανακοίνωσε ότι η παρέλαση πρέπει να ακυρωθεί, μετά από τις απειλές  από αντι-ομοφυλική ομάδα ότι θα παρέμβει στην παρέλαση.

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι αναμένει από τη Σερβία, να ερευνήσει τις απειλές για βία και να «λάβει τα κατάλληλα μέτρα» για να αποτραπούν τέτοιες ενέργειες στο μέλλον». Χαρακτήρισε, μάλιστα, την απόφαση για τη ματαίωση της παρέλασης ως ‘θλιβερή’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr