Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στέλνουν βοήθεια καυσίμων στην Αίγυπτο


Σεπτέμβριος 2, 2013.

Ο γενικός πρόεδρος της Πετρελαϊκής Αρχής, Τάρεκ αλ Μούλα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ)  συμφώνησε με το Υπουργείο Πετρελαίου να αποστείλει τέσσερις αποστολές προϊόντων πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης βενζίνης και ντίζελ, το Σεπτέμβριο.


Ο Μούλα δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι στα Εμιράτα έχουν προσφέρει την κάλυψη των αναγκών της Αιγύπτου για καύσιμα την προσεχή περίοδο και θα συγκροτηθούν κοινές επενδύσεις πετρελαίου με την Αίγυπτο.

Οι ανάγκες της αιγυπτιακής αγοράς για καύσιμο ντίζελ ανέρχεται σε περίπου 450 χιλιάδες τόνους ανά μήνα, ενώ οι ανάγκες σε βουτάνιο  και βενζίνη φθάνει στις 300 χιλιάδες τόνους ανά μήνα.

Ο Μούλα πρόσθεσε ότι κατά τους δύο τελευταίους μήνες τα ΗΑΕ έχουν κάνει δέκα αποστολές διαφόρων προϊόντων πετρελαίου, αξίας UA $ 330 εκατομμυρίων.

Τα ΗΑΕ σκέφτονται για κοινές επενδύσεις με την Αίγυπτο, όπως η δημιουργία διυλιστηρίων πετρελαίου για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής  που έχει συνέπεια στην μακροπρόθεσμη λύση για το γενικό έλλειμμα του προϋπολογισμού, που κατά κύριο λόγο πηγαίνει προς την κατεύθυνση των εισαγωγών πετρελαίου προϊόντων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Al-Masry Al-Youm
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr