Διώρυγα Σουέζ: Συνελήφθησαν τρεις ένοπλοι που έριξαν ρουκέτα σε διερχόμενο πλοίο


Σεπτέμβριος 2, 2013.

Ο αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν τρία άτομα που άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα σε πλοίο το οποίο διέρχονταν από τη Διώρυγα του Σουέζ, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή, καθορίζοντας την επίθεση ως τρομοκρατική ενέργεια.


Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο υπό σημαία Παναμά πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Cosco Asia, καθώς βρισκόταν στο βόρειο σημείο της Διώρυγας το Σουέζ.

Το κανάλι είναι ένα σημαντικό  εμπορικό σημείο της ναυσιπλοΐας και η ασφάλεια του επιτηρείται από τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις.

«Έγινε μια προσπάθεια διατάραξης της ασφάλειας στην περιοχή  ‘Ελ Καντάρ’ με την επίθεση σε ένα πλοίο προκειμένου να σταματήσει η διέλευση των πλοίων  μεταφοράς εμπορευμάτων» , είπε πηγή του στρατού.

 Το Σάββατο ο επικεφαλής της διώρυγας του Σουέζ, Μοχάμπ Μεμίς, είπε ότι πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια βρίσκονται ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι έριξαν ρουκέτα κατά τη επίθεσή τους στο πλοίο. Στόχος των ισλαμιστών όπως είπε ήταν να βλαφτεί η εικόνα της Αιγύπτου.

Κάθε μεγάλη επίθεση κατά της διώρυγας του Σουέζ, αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την οικονομία της Αιγύπτου, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα των 192 χιλιομέτρων ή 120 μιλίων της ναυσιπλοΐας που συνδέει το εμπόριο μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας.

Ο Μοχάμπ Μεμίς επεσήμανε ότι η ασφάλεια της Διώρυγας του Σουέζ εξασφαλίζεται από τον αιγυπτιακό στρατό, σύμφωνα με την ‘Ανεξάρτητη Αίγυπτο’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr