Η Ευρώπη προτρέπει τις ΗΠΑ να αναβάλουν την επίθεση στη Συρία


Σεπτέμβριος 8, 2013.

 Οι υπουργοί Εξωτερικών των ευρωπαϊκών χωρών κατά τη διάρκεια της συνάντησής με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών  στο Βίλνιους, που είναι μέρος της ευρωπαϊκής του περιοδείας, κάλεσαν τις ΗΠΑ να απόσχουν από στρατιωτική δράση στη Συρία, όσο οι επιθεωρητές του ΟΗΕ δεν παρέχουν μια πλήρη έκθεση σχετικά με την εικαζόμενη χρήση των χημικών όπλων.


Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι επιφυλακτικοί ότι η στρατιωτική δράση εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Σημειώνεται ότι το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισε ενάντια στον πόλεμο και επιπλέον ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ,  δήλωσε την Παρασκευή ότι θα περιμένει μέχρι την απόφαση  του ΟΗΕ πριν επέμβει στρατιωτικά.

 Η Γαλλία η οποία υποστηρίζει σθεναρά τους αντάρτες στη Συρία και έχει στρατηγικό και ιστορικό ενδιαφέρον για την περιοχή, ήταν έτοιμη να δράσει την περασμένη εβδομάδα, όμως, μετά την υποχώρηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με την ανακοίνωσή του ότι θα περιμένει την υποστήριξη της απόφασης του Κογκρέσου, τροποποίησε τη θέση της.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr