Η Τουρκία δεν περιμένει αντίποινα για την κατάρριψη του ελικοπτέρου της Συρίας



Σεπτέμβριος 17, 2013-βίντεο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε την Τρίτη «εμείς ( η Τουρκία) είμαστε έτοιμοι για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων μας και δεν αναμένουμε αντίποινα από τη Συρία», μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου  ρωσικής κατασκευής τύπουMI 17.

 «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εντολή να είναι έτοιμες για τυχόν παραβιάσεις που ανταποκρίνονται στην ασφάλεια της Τουρκίας και των συνόρων της», είπε ο Νταβούτογλου και πρόσθεσε « κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει για την ικανότητα της Τουρκίας και των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων».

Ο Νταβούτογλου επικρίνοντας  το σχόλιο του Γενικού Επιτελείου της Συρίας ότι η Τουρκία βιάστηκε να ενεργήσει στην κατάρριψη του στρατιωτικού ελικοπτέρου δήλωσε ότι «το σχόλιο για βιασύνη σημαίνει στην ουσία την ομολογία του εγκλήματος» (της παράβασης των συνόρων), σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.



--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr