Κωνσταντινούπολη: Συγκέντρωση διαμορφωτών της κοινής γνώμης των ισλαμικών χωρών


Σεπτέμβριος 5, 2013.

Τουρκία.

Το Κέντρο Τουρκο-Αραβικών Σχέσεων - Türk-Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) για τρίτη φορά φέτος διοργάνωσε Φόρουμ στο οποίο παρέστησαν διαμορφωτές της κοινής γνώμης των ισλαμικών χωρών.


Ο Ιορδανός Σαούντ Αμπού  Μαχφούζ, ιστορικός και συγγραφές, δήλωσε ότι η Αραβική Άνοιξη αποτελεί πηγή έμπνευσης για ολόκληρο των κόσμο.

Ο Μαχφούζ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η Ιερουσαλήμ για τον ισλαμικό κόσμο.
«Παρά το γεγονός ότι οι Σιωνιστές κατέχουν ένα μέρος της, εμείς δεν μπορούμε να το ανεχθούμε. Αυτό το τραγικό θέμα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλες τις ισλαμικές χώρες, ώστε να βρεθεί μια λύση», είπε.

«Η μοίρα της Ιερουσαλήμ εξαρτάται από εμάς» τόνισε ο Μαχφούζ, και πρόσθεσε ότι οι ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου  πρέπει από κοινού να προσπαθήσουν  για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ».

Λέγοντας ότι η Αραβική Άνοιξη ενέπνευσε όλον τον κόσμο, ευχαρίστησε τους επαναστάτες  στο Κάιρο, στην Τυνησία, την Αίγυπτο και την Υεμένη, που ακόμη αντιστέκονται ακόμη, στην κατοχή της Παλαιστίνης. Ευχαρίστησε ακόμη και τους ανθρώπους που ζουν στην Τουρκία και έχουν την δική τους άνοιξη μέσα από την Οθωμανική συνείδηση.

«Οι Άραβες και οι Τούρκοι  είναι σαν ένας άνθρωπος με μία καρδιά»  είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο Οσάμα  Χαντάν από το τμήμα των διεθνών σχέσεων της Χαμάς, τόνισε ότι « μετά τη διάλυση του αραβικού έθνους, τώρα έρχεται πάλι η ένωσή του».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr