Ολόκληρη οικογένεια 150 ατόμων από το Καζακστάν πήγε στη Συρία για Τζιχάντ


Οκτώβριος 21, 2013.

Το κανάλι ‘Αλ Αλάμ’ του Ιράν- στην αραβική γλώσσα- έδειξε ένα ολόκληρο σόι, 150 ατόμων,  από το Καζακστάν που πήγε για πόλεμο Τζιχάντ στη Συρία.

Ένας από αυτούς, ονόματι Ραχμάν φέρεται να λέει: «Μεταναστεύσαμε από το Καζακστάν και ήρθαμε στη γη της Τζιχάντ ,στη Λεβάντε, στο όνομα του Αλλάχ, για να πάμε γρήγορα στον Παράδεισο».

Η μεγάλη οικογένεια αποτελείται από τρεις γενιές και ξόδεψε πολλά χρήματα για να έρθει στη γη του Τζιχάντ...

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Βαλίντ αλ Μοάλεμ, επιβεβαίωσε πρόσφατα την άφιξη στη Συρία των ομάδων μαχητών από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Τα ενημερωτικά μέσα της Συρίας αναφερόμενα στο φαινόμενο αυτό «για τζιχάντ στη Συρία», όπου μετακινούνται ολόκληρες οικογένειες και φυλές το χαρακτηρίζουν με το νέο όρο «Τζιχάντ τουρισμός».

Η οικογένεια του Καζακστάν έτυχε μεγάλης δημοσιότητας από το τρομοκρατικό δίκτυο του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» και έδειξε τις γυναίκες και τα μωρά που ήρθαν στη Συρία για τζιχάντ.

Αναφορά για τη μετακίνηση τόσων ανθρώπων μαζί με τις οικογένειές του σε μια χώρα όπου ο πόλεμος είναι καθημερινός και ανελέητος, έκαναν, ευρέως, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και τα αραβικά.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr