Η Ουάσιγκτον καταδίκασε το βομβαρδισμό της ρωσικής πρεσβείας στην Τρίπολη


Οκτώβριος 3, 2013.

Την επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Λιβύης καταδίκασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δήλωση καταδίκης για τη δράση αυτή εμφανίστηκε στο Twitter της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής.

Το βράδυ της 2ας  Οκτωβρίου δεκάδες άνδρες με άγριες διαθέσεις και οπλισμένοι με πολυβόλα και ρουκετοβόλα όπλα έριξαν κατά της ρωσικής πρεσβείας στην Τρίπολη, αναφέρει το ρωσικό ‘Βέστι 24’.

Οι δράστες της επίθεσης πυροβόλησαν και πυρπόλησαν πολλά αυτοκίνητα μπροστά στη ρωσική διπλωματική αποστολή. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο των επιθέσεων και ανάγκασε τους αντάρτες να υποχωρήσουν, όπως αναφέρθηκε από το ράδιο Μαγιάκ.

Ένας από τους δράστες σκοτώθηκε και τέσσερις από τους επιτιθέμενους τραυματίστηκαν. Κανένας από το προσωπικό της πρεσβείας δεν τραυματίσθηκε.
Οι επιθέσεις κατά διπλωματικών αποστολών, για τους εξτρεμιστές, είναι μια κοινή μορφή διαμαρτυρίας, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Η επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στην Τρίπολη, ενδέχεται να σχετίζεται με ένα  έγκλημα από μια ρωσίδα , η οποία  φέρεται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Μουχάμαντ αλ Σούσι, αξιωματικό της Λιβυκής Πολεμικής Αεροπορίας και προκάλεσε πολλές μαχαιριές  στην ηλικιωμένη μητέρα του. Η ταυτότητα του κοριτσιού και τα κίνητρα για το έγκλημα εξακολουθούν να είναι άγνωστα, αλλά στο διαδίκτυο έχει αναρτηθεί φωτογραφία της υπόπτου.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας, Αλεξέι Πούσκοφ, πιστεύει ότι η επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στη Λιβύη  είναι συνέπεια της «Αραβικής Άνοιξης».

(Σημείωση: Στο βίντεο αναφέρονται  και παλαιότερες τρομοκρατικές επιθέσεις Λίβυων)

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr