Οι Ρώσοι διπλωμάτες θα επιστρέψουν στη Λιβύη


Οκτώβριος 5, 2013.

Ο Ρώσος πρέσβης στη Λιβύη, Ιβάν Μολότκοφ, είναι βέβαιος ότι η διπλωματική αποστολή θα επιστρέψει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς τώρα είναι κλειστή λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης.


«Οι πρεσβεία και τα προξενεία έκλεισαν προσωρινά. Εμείς, ως διπλωματική αποστολή, δεν προτιθέμεθα να εγκαταλείψουμε τη Λιβύη», είπε ο Μολότκοφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό ‘Βέστι του Σαββάτου’.

«Οι συνθήκες είναι περίπλοκες  στη Λιβύη, ώστε να καταφύγουν σε ένα τέτοιο ριζοσπαστικό μέτρο. Ωστόσο, ελπίζω ότι τις επόμενες εβδομάδες, η κατάσταση θα γίνει σαφέστερη», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι  άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν  στη ρωσική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη την περασμένη Τετάρτη.

Περίπου 60 άνδρες ένοπλοι ανέβηκαν το φράχτη της πρεσβείας σε τρία σημεία.
Κατάφεραν να σπάσουν  την πόρτα του συγκροτήματος και να κατεβάσουν την ρωσική σημαία από ένα μπαλκόνι, αλλά δεν μπήκαν στους χώρους της διπλωματικής αποστολής.

Οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ στον αέρα και στο κτήριο, αλλά η ασφάλεια απάντησε και οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή. Ένας αντάρτης σκοτώθηκε, αλλά από την πρεσβεία δεν έπαθε κανείς τίποτε.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr