Συρία: ‘Κατηγορώ’ της Human Rights Watch κατά ανταρτών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας


Οκτώβριος 11, 2013.

Η οργάνωση «Human Rights Watch» κατηγόρησε τους Ισλαμιστές της συριακής αντιπολίτευσης για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τους τον Αύγουστο στην επαρχία της Λατάκεια, όπως αναφέρει η «Voice of America».

Σύμφωνα με την έκθεση της ανθρωπιστικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τον Αύγουστο του 2013, ένοπλες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης δολοφόνησαν τουλάχιστον 190 πολίτες και κράτησαν πάνω από 200 ομήρους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Η αναφορά που φέρει  τον υπογραφή του «Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» καθιστά σαφές ότι τουλάχιστον 67 από τα θύματα εκτελέστηκαν και τα υπόλοιπα σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις σε 10 χωριά που κατοικούσαν Αλεβίτες και ήταν πιστοί του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι  σε ορισμένες περιπτώσεις, ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν από τους  Ισλαμιστές.

Σύμφωνα με την αναφορά, στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν 20 ομάδες, οι περισσότερες των οποίων  έχουν ενεργό ρόλο στις πέντε κύριες ισλαμικές οργανώσεις που μάχονται κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων του Μπασάρ Άσαντ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr