Η Επιτροπή προτίμησε να μην σχολιάσει τη δήλωση του Τουρκαλά Ερντογάν ότι κυβέρνηση Κύπρου δεν υπάρχει


-Αντεθνική η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-

Νοέμβριος 14, 2013.

Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε να μην σχολιάσει τη δήλωση του Τουρκαλά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «κυβέρνηση της Κύπρου δεν υπάρχει», μια δήλωση που προκάλεσε οργή στην Ελλάδα.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του  Štefan Füle -Ευρωπαίος Επίτροπος για την Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική,  ο Πέτερ Στάνο, περιορίστηκε σε μια ουδέτερη δήλωση.
«Η ευρωπαϊκή επιτροπή δεν σχολιάζει τέτοιου είδους δηλώσεις ή ερμηνείες τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης», δήλωσε ο Στάνο, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας της Κύπρου.

«Αποφεύγουμε να συζητήσουμε απειλές ή άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας για την ειρηνική επίλυση των διαφορών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αναμένονταν οι Βρυξέλλες να λάβουν συγκεκριμένες  θέσεις και να δώσουν αυστηρή απάντηση στη δήλωση του αρχηγού της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ, αφού στρέφεται εναντίον ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωστόσο προτιμά να απέχει από αξιολογήσεις στις δηλώσεις του Ερντογάν, σημειώνει η εφημερίδα.

Την Κυριακή, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τουρκαλά στην Πολωνία, είπε αυτός αναφερόμενος για τους λόγους που εμποδίζουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση: 

«Δεν υπάρχει χώρα που να λέγεται Κύπρος. Υπάρχει μια διοίκηση στην νότια Κύπρο. Υπάρχει, επίσης, η Βόρεια Κύπρος (κατεχόμενη με 45 χιλιάδες τουρκικού στρατού). Υπάρχει, επίσης, και η ‘πράσινη γραμμή’ –για τη νεκρή ζώνη μεταξύ τους».
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr