Ευρωπαϊκή Ένωση προς Βουλγαρία: Σταματήστε την προπαγάνδα κατά των μεταναστών


Νοέμβριος 11, 2013.

Βρυξέλλες.

«Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε θάρρος σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε προπαγάνδα ή την προσέγγιση, που κάνει εύκολο στόχο τους μετανάστες ή σε άτομα με άλλα προβλήματα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Μισέλ Τσερκόνε, εκπρόσωπος της ΕΕ, της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλιας Μάλστρομ, σύμφωνα με τη βουλγαρική τηλεόραση.


«Σε πολιτικό επίπεδο, είναι αναγκαίο η ηγεσία να αλλάξει την πολιτική της, στη λογική ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ως αιτία για άλλα κοινωνικά προβλήματα. Πρέπει πραγματικά να δούμε τα οφέλη που φέρνει η μετανάστευση στην ευρωπαϊκή οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό», δήλωσε η Τσερκόνε.

«Όλοι μας έχουμε ένα ρόλο να διαδραματίσουμε στην καταπολέμηση αυτής της προπαγάνδας, η οποία, δυστυχώς, μερικές φορές δίνει έδαφος σε δυνάμεις ή άτομα να στραφούν στη βία», είπε.

Όπως ανακοινώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, η Βουλγαρία θα μπορεί να υπολογίζει σε ευρωπαϊκή βοήθεια 5-6 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των προσφύγων μέχρι το τέλος του έτους.

Η βουλγαρική κυβέρνηση προσδοκά ότι το επόμενο έτος, η χώρα θα πάρει περισσότερα χρήματα για τους πρόσφυγες από αυτά τα οποία είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr