Ρωσία: Το 28 τοις εκατό του πληθυσμού θέλει επιστροφή στη μοναρχία


Νοέμβριος 11, 2013.

Περίπου το 28 τοις εκατό των Ρώσων δεν έχει αντίρρηση για την αποκατάσταση της μοναρχίας στη Ρωσία, μεταδίδει το ρωσικό Νόβοστι.


Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο επικεφαλής του Πανρωσικού Κέντρου Κοινής Γνώμης (ВЦИОМ) Βαλερί Φιοντόροφ σε μια διάσκεψη στη Μόσχα αφιερωμένη στην 400η επέτειο της δυναστείας των Ρομανόφ.

«Περίπου το 28 τοις εκατό μιλά ανοικτά υπέρ της μοναρχίας στη Ρωσία ή δεν έχει αντίρρηση για την αποκατάσταση ενός μοναρχικού πολιτικού συστήματος, αλλά οι υποστηρικτές δεν είναι ενεργοί, επειδή δεν μπορούν να δουν ποιο πρόσωπο θα μπορούσε να γίνει ένας Ρώσος μονάρχης στην εποχή μας», δήλωσε ο Φιοντόροφ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 6 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ένας πιθανός μονάρχης θα πρέπει να αντιπροσωπεύει τη δυναστεία των Ρομανόφ και το 13 τοις εκατό να είναι ένα Ρώσος πολιτικός ή δημόσιο πρόσωπο που θα εκλεγεί από το λαό με δημοψήφισμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr