Η Γαλλία θα πουλήσει όπλα 20 δις ευρώ στη Σαουδική Αραβία


Δεκέμβριος 30, 2013.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αραβικού Τύπου, η Γαλλία θα αντικαταστήσει τις ΗΠΑ, ως κύριος προμηθευτής όπλων, στη Σαουδική Αραβία.


Κύριες αγορές είναι έξι φρεγάτες Fremm, που θεωρούνται οι πιο προηγμένες στον κόσμο, έξι γαλλικά υποβρύχια- αξίας 10 δις Ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία, ο Φρανσουά Ολάντ υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια γαλλικών όπλων, του τεράστιου ποσού των € 20 δις.

Ο Ολάντ στο Ριάντ συνοδεύονταν από τέσσερις βασικούς υπουργούς, Εξωτερικών, Άμυνας, Βιομηχανία και Εξωτερικού Εμπορίου καθώς και 30 «ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου» κυρίως της πολεμικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί ένας σε βάθος εκσυγχρονισμός των δυνάμεων του αραβικού βασιλείου αξίας 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα πωληθούν ελικόπτερα, πύραυλοι και βόμβες.

Η Γαλλική εφημερίδα La Tribune, ανέφερε ότι ο Ολάντ ‘έλαβε € 4 δις για την «Thales»- τη μεγαλύτερη γαλλική εταιρεία αμυντικών συστημάτων. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα πάει στη δημιουργία ενός συστήματος πυραυλικής άμυνας μικρής απόστασης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την  al Monitor,  ο βασιλιάς Αμπντουλάχ, έδωσε εντολή για προτεραιότητα στο εμπόριο με τη Γαλλία και καθόρισε τον όγκο των συναλλαγών με τη χώρα αυτή,  να ανέλθει στα επόμενα 10 χρόνια στα 550 δις δολάρια, σημειώνει η πηγή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr