Η Σαουδική Αραβία χορηγεί στο στρατό του Λιβάνου 3 δις δολάρια



Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Michel Sleiman, στην τηλεοπτική ομιλία του την Κυριακή από το προεδρικό παλάτι στην Μπαάμπντα- Δεκέμβριος 29, 2013 

Δεκέμβριος 29, 2013.

Βηρυτός.

Η Σαουδική Αραβία θα χορηγήσει στο λιβανικό στρατό τρία δισεκατομμύρια δολάρια, για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού που θα αγορασθεί από τη Γαλλία, είπε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Michel Sleiman.


«Το Βασίλειο αποφάσισε μετά από συνεχείς επαφές, να προσφέρει εξαιρετική και αξιοθαύμαστη στήριξη στο λιβανικό στρατό- τρία δισεκατομμύρια δολάρια που επιτρέψει (στο στρατό) να αγοράσει νεότερα και πιο σύγχρονα όπλα», δήλωσε ο Sleiman σε τηλεοπτική ομιλία του την Κυριακή, περιγράφοντας την επιχορήγηση ως τη μεγαλύτερη στην ιστορία του Λιβάνου και του Στρατού του, σημειώνει η λιβανική ‘Σταρ’.
«Η Σαουδική Αραβία με την επιχορήγηση θα επιτρέψει στη Γαλλία να εξοπλίσει το στρατό και ελπίζω  ότι το Παρίσι θα υλοποιήσει το συντομότερο δυνατό αυτήν την πρωτοβουλία», είπε.

«Μετά πό δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών, χωρίς απτά αποτελέσματα, ήμουν σε θέση μέσω επαφών με τον Σαουδάραβα βασιλιά Αμπντάλ να επιβεβαιώσω την παροχή προς το λιβανικό στρατό αυτήν την εξαιρετική επιχορήγηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου.
Ο Sleiman, του οποίου η θητεία λήγει στις 25 Μαΐου του 2014, υπερασπίστηκε το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας από τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τη Χεζμπολάχ, ότι οι μυστικές της υπηρεσίες βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση της 19ης Νοεμβρίου κατά της ιρανικής πρεσβείας στη Βηρυτό.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου, κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να υποστηρίζουν τους κρατικούς θεσμούς και ιδίως τον λιβανικό στρατό.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr