Άστον: Η Σερβία έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων με ΕΕ


Δεκέμβριος 16, 2013.

Η ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Catherine Ashton, αύριο θαθ ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, ότι η Σερβία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη και θα την καλέσει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις, αναφέρει το Τανγιούγκ, επικαλούμενο κείμενο της έκθεσης.


Το έγγραφο το οποίο είναι πέντε σελίδες περιγράφει την πρόοδο και την εφαρμογή της πρώτης συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας με τη μεσολάβηση της Άστον, καθώς και ότι στη Σερβία έχουν επιτευχθεί σε μια σειρά από τομείς στη δημόσια διοίκηση, στην αστυνομία, στους μεθοριακούς σταθμούς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ αναμένεται να καθορίσουν αύριο την ημερομηνία της πρώτης διακυβερνητικής διάσκεψης ΕΕ-Σερβίας, όπου θα εγκριθεί ένα πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr