Τουρκία: Συνελήφθη και ο κατασκευαστής του αεροδρομίου του Κοσσυφοπεδίου



Η φωτό από τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πρίστινα. Ο Nihat Ozdemir (α) μαζί με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας, Τουρκίας και Κοσσυφοπεδίου

Δεκέμβριος 29, 2013.

Μεταξύ των επιχειρηματιών που πρόσφατα συνελήφθησαν στην Τουρκία για διαφθορά είναι και ο διευθυντής της εταιρείας Limak & Caliko Nihat Ozdemir, η οποία εταιρεία  έχει την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Πρίστινα.


Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», ο Οζντεμίρ και αρκετοί άλλοι επιχειρηματίες κατηγορούνται για «τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης», για δωροδοκία, απάτη, πλαστογράφηση επίσημων εγγράφων, απειλές και απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από εγκληματικές δραστηριότητες.



Ο Οζντεμίρ με την Limak & Calik κέρδισε  και το διαγωνισμό για την κατασκευή του τρίτου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη. Προ τριών μηνών, ο ίδιος και ο πρωθυπουργός  Ερντογάν, μαζί με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Θάτσι και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Ράμα, είχαν εγκαινιάσει τον νέο τερματικό σταθμό  του «Adem Jashari»,  στο αεροδρόμιο της Πρίστινα.

Ένας άλλος, γνωστός στους Αλβανούς, από τους 41 επιχειρηματίες που συνελήφθησαν για διαφθορά, στην Τουρκία,  είναι ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας Γιασίν αλ Καντί, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και είναι ο ιδιοκτήτης εταιρείας προμηθειών.

Ο αλ Καντί έχει επενδύσει στην Αλβανία. Το όνομά του έγινε γνωστό από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ριντβάν Μπόντε, όταν είχαν μπλοκαριστεί τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Γιασίν αλ Καντί, εγκατέλειψε την Αλβανία πριν από χρόνια, είχε κατηγορηθεί για δεσμούς με τον Αμπντούλ Λατίφ Σαλέχ, ο οποίος κατέχει την ιορδανική και την αλβανική υπηκοότητα και είναι ύποπτος για δεσμούς με την αιγυπτιακή Ισλαμική Τζιχάντ, μια τρομοκρατική ομάδα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Ισχυρές υποψίες υπήρχαν ότι ο Καντί συνδέεται με την τρομοκρατία και με την επαλήθευσή τους, μπλοκάρανε όλοι οι λογαριασμοί του, που είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr