Πρόκληση Αλβανών-Κακαβιά: Δεν επέτρεψαν την είσοδο σε παιδιά του Καράτε για «λόγους τεκμηρίωσης»!


Τα δεκάχρονα ελληνόπουλα δεν διέθεταν στοιχεία ...ταυτότητας


Δεκέμβριος 1, 2013.

Λεωφορείο με 30 παιδιά του ελληνικού αθλητισμού «Καράτε», αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω από την Κακαβιά, αφού η αλβανική πλευρά των συνόρων, δεν επέτρεψε  τη διέλευσή τους από τον μεθοριακό σταθμό, σε 10 παιδιά, για «λόγους τεκμηρίωσης».

Συγκεκριμένα ορισμένοι Έλληνες αθλητές που ταξίδευαν με λεωφορείο στην Αλβανία μπλοκαρίστηκαν στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς από τους Αλβανούς αστυνομικούς που ισχυρίστηκαν ότι δεν διέθεταν  κανένα στοιχείο αναγνώρισης τους, παρά το ότι έχουν βγάλει συνολική άδεια εισόδου.

Ο πρόεδρος της αλβανικής Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο , δήλωσε ότι δεν επετράπη η διέλευση των αλβανικών συνόρων σε 25 αθλητές ηλικίας  ...6 έως 12 ετών από την Ελλάδα!

«Παρέμειναν  περίπου πέντε ώρες στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Τα παιδιά έπρεπε να πάνε στο Δυρράχιο να διαγωνιστούν . Η αλβανική αστυνομία μου είπε ότι  δεν υπάρχουν διαβατήρια για τα παιδιά, ούτε δελτία ταυτότητας και πιστοποιητικά. Από το σύνολο των 130 ατόμων, δεν επετράπη η είσοδος στα παιδιά», δήλωσε ο Φατμίρ Μπαρντχόσι, πρόεδρος του αλβανικού Τάεκβοντό.

Η αστυνομική διεύθυνση Αργυροκάστρου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στο λεωφορείο που ταξίδευαν περίπου 30 άτομα, οκτώ αθλητές και δύο άλλα άτομα που συνόδευαν τους ανήλικες δεν επετράπη η είσοδός τους στην Αλβανία γιατί δεν είχαν μαζί τους δελτία ταυτότητας.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr