Τουρκική κυβέρνηση: «Αποκρούστηκε απόπειρα ‘ μίνι πραξικοπήματος’»



Δεκέμβριος 31, 2013.


Κωνσταντινούπολη.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας δια του εκπροσώπου της, δήλωσε την Τρίτη ότι αποκρούστηκε μια «απόπειρα μίνι πραξικοπήματος» από στοιχεία στη Δικαιοσύνη και στην Αστυνομία, τα οποία εξυπηρετούσαν συμφέροντα ξένων και εγχώριων δυνάμεων για να ταπεινώσουν τη χώρα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλί Μπαμπατζάν, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι, CNBC, ότι το 


κυβερνών κόμμα είχε στο παρελθόν επιζήσει από απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, και οι υπαίτιοι τέθηκαν εκτός νόμου από τη δικαιοσύνη. Η υπόθεση διαφθοράς είχε ως στόχο την κυβέρνηση και κατηγόρησε τους υπαίτιους για πρόκληση τεράστιας βλάβης στην εθνική οικονομία.

Οι υποστηρικτές του Ερντογάν ισχυρίζονται ότι οι κατηγορίες για διαφθορά δεν έχουν βάση  και ότι αυτές καθοδηγήθηκαν από πολιτικές φιλοδοξίες.

«Εμείς ως κυβέρνηση κάνουμε τη δουλειά μας», είπε ο Μπαμπατζάν, ο οποίος προέβη σε ανασκόπηση της πορείας του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης από το 2002 που ανέλαβε την εξουσία έως σήμερα.

«Ο Ερντογάν κατάφερε να δημιουργήσει μια ισχυρή οικονομία με απαράμιλλη ανάπτυξη και σταθερότητα στη σύγχρονη εποχή», τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν, του οποίου η δημοτικότητα άρχισε να πέφτει από τις διαδηλώσεις του καλοκαιριού, εξαιτίας του ολοένα αυταρχικού ύφους της κυβέρνησης, κατάφερε να διευρύνει την τουρκική επιρροή στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με οδηγό την τουρκική επιχειρηματικότητα με κυρίαρχο τον κατασκευαστικό κλάδο.

«Βέβαια, όλα αυτά, έγιναν πολλές φορές σε βάρος ορισμένων σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση», θα σημειώσει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr