Κιλισντάρογλου: «Συμμορία είναι το Υπουργικό Συμβούλιο»



Δεκέμβριος 19, 2013.

Τουρκία.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP,  Κεμάλ Κιλισντάρογλου αναφερόμενος στο τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την Τουρκία δήλωσε ότι οι «συμμορίες είναι μέσα στο κράτος» και πρόσθεσε ότι «αν θέλει κανείς να δει μια συμμορία, αυτή είναι το Υπουργικό Συμβούλιο», είπε.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται την NTV, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε:

« Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να δει το πρόσωπο μιας συμμορίας, ας ρίξει μια ματιά στο Υπουργικό του Συμβούλιο, θα την δει εκεί».

Το δημοσίευμα επικαλείται συνέντευξη του Κιλισντάρογλου στην αραβική εφημερίδα Al Hayat που εκδίδεται στο Λονδίνο, όπου απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν το μεγάλο σκάνδαλο της διαφθοράς με τα δημόσια έργα, στο οποίο εμπλέκονται υπουργοί, δημόσιοι λειτουργοί και διευθυντές αστυνομίας που κατηγορούνται για δωροληψίες.

«Οι συμμορίες είναι μέσα στο κράτος», είπε ο Κιλισντάρογλου και τόνισε ότι σύντομα θα αποκαλύψει τη διαφθορά που υπάρχει στο δικαστικό σύστημα και την αστυνομία.
Ο αρχηγός του CHP, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr