Αίγυπτος: Αθωώθηκαν γιοι του τέως προέδρου- Μουμπάρακ


Υποστηρικτές του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ εκδηλώνουν τη χαρά τους για την αθώωση των δύο υιών του Μουμπάρακ-Thursday, Dec. 19, 2013. (AP Photo/Ahmed Abd El Latif, El Shorouk)


Δεκέμβριος 19, 2013.

Κάιρο.

Το ποινικό Δικαστήριο του Καΐρου, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα αθώωσε τους δύο γιους του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ και του τελευταίου πρωθυπουργού, από κατηγορίες για διαφθορά σε μια υπόθεση πώλησης γης που χρονολογείται πριν από είκοσι χρόνια.


Οι γιοι του Μουμπάρακ παραμένουν υπό κράτηση, αφού εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και άλλες κατηγορίες διαφθοράς.

Η απόφαση για την αθώωση των υιών του Χόσνι Μουμπάρακ και του πρώην πρωθυπουργού Αχμέντ Σαφίκ, ενδυναμώνουν τις αυξανόμενες υποψίες ότι η κυβέρνηση μετά την αποπομπή τον περασμένο Ιούλιο του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τα «στοιχεία  της εποχής Μουμπάρακ», προκειμένου να διευρύνει τη βάση στήριξής της, καθώς χρονοτριβεί με τις σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις από τους υποστηρικτές του Μόρσι και ενώ συγχρόνως διαπιστώνεται  μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια από ομάδες νέων που ανήκουν στους φιλελεύθερους και στους κοσμικούς.

Η ανάγκη συσπείρωσης των δυνάμεων που μπορούν να ενισχύσουν τη κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το στρατό, γίνεται πιο πειστική από την ολοένα επιδείνωση της οικονομίας και τις επικρίσεις που δέχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς επίκειται τον επόμενο μήνα το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της χώρας, σημειώνει η λιβανική ‘Σταρ’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr