Οι Ισλαμιστές της Τουρκίας αρνούνται ανάμειξη στις συλλήψεις για διαφθορά


Δεκέμβριος 19, 2013.

Ο Τούρκος Ισλαμιστής λόγιος, Fethullah Gulen, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του σε μια σειρά από έρευνες υψηλού προφίλ που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα και ισχυρούς οικονομικούς κύκλους, γράφει το ρωσικό Ρέγκνουμ επικαλούμενο τούρκικο δημοσίευμα.


Ο Fethullah Gulen απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι η έρευνα ξεκίνησε στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης και του κινήματος του «Hizmet».

Ο Γκιουλέν έχει απορρίψει τις απόψεις που τίθενται δημόσια, στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονται σε πόλεμο του κινήματος «Hizmet» κατά της κυβέρνησης και ενός φανταστικού πολέμου, όπως παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης.

«Ορισμένοι αξιωματούχοι, επιφανείς επιχειρηματίες και συγγενείς υπουργών συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, τις δύο τελευταίες ημέρες. Υπάρχουν καταγγελίες για διαφθορά, δωροδοκία και λαθρεμπόριο που μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε χώρα. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα για να τα διερευνήσει»..., είπε σε γραπτή δήλωσή του ο Γκιουλέν που διένειμε ο δικηγόρος τους.

Ο Τούρκος  Θεολόγος τόνισε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο πλαίσιο του νόμου. Σημείωσε, επίσης, ότι η νομιμότητα πρέπει να εφαρμοστεί από το κράτος για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

**
Υπενθυμίζεται ότι στην Τουρκία στις 17 Δεκεμβρίου συνελήφθησαν 52 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για περιπτώσεις διαφθοράς και απάτης.
Μεταξύ αυτών που κρατούνται είναι μεγάλοι επιχειρηματίες, αξιωματούχοι της κυβέρνησης, καθώς και τρεις υιοί υπουργών της κυβέρνησης, σημειώνει το ρωσικό Ρέγκνουμ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr