NATO: «Σπατάλη χρημάτων τα ρωσικά αντίμετρα στην ευρωπαϊκή αντιπυραυλική άμυνα»




Δεκέμβριος 20, 2013.

Πρόσφατα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έγραψαν σχετικά με την τοποθέτηση πυραυλικών συγκροτημάτων ‘Iskander’ στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, προκαλώντας ανησυχία στη Δύση, γράφει το ρωσικό Νόβοστι και συνεχίζει:


Το 2011, ο τότε πρόεδρος Νμίτρι Μεντβέντεφ  είχε δηλώσει ότι ένα από τα μέτρα της Ρωσίας ήταν να απαντήσει στην ανάπτυξη ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη.

Χθες ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, καθόρισε ως σπατάλη χρημάτων τα πιθανά  ρωσικά αντίμετρα για την καταπολέμηση του αμυντικού συστήματος που τοποθετεί το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

«Επαναλαμβάνω ότι η πυραυλική άμυνά μας είναι καθαρά ένα σύστημα αμυντικό, προστατεύει τους πληθυσμούς από πυραυλικές επιθέσεις. Το σύστημά μας δεν στρέφεται κατά της Ρωσία. Ως εκ τούτου, δεν είναι λογικό να προβεί σε αντίποινα κατά του αμυντικού μας συστήματος. Επίσης, θα είναι μια σπατάλη των πόρων, οι επενδύσεις που γίνονται σε έναν τεχνητό εχθρό  που δεν υπάρχει, διότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτεθούμε στη Ρωσία», είπε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους εν όψει της συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Μόσχα προειδοποίησε αρκετές φορές ότι η ανάπτυξη πυραύλων κοντά στα σύνορα της με την Ευρώπη, θα προκαλέσει τη Ρωσία και θα  ανταποκριθεί στο αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας που εγκαθίσταται στην Ανατολική Ευρώπη, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr