«Amnesty International»: Οι Τζιχαντιστές απαγάγουν, βασανίζουν και σκοτώνουν κρατούμενους


Δεκέμβριος 20, 2013.

Νέα Υόρκη.

Η διεθνής οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Amnesty International» σε νέα έκθεσή της κατηγορεί  τις τζιχαντιστικές ομάδες, που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία, για πραγματοποίηση απαγωγών, βασανιστηρίων, δολοφονιών των ομήρων και ότι τους κρατούν για αρκετές εβδομάδες σε


 απομόνωση σε άγνωστη τοποθεσία προκειμένου να δικαστούν με τη Σαρία και συχνά τους επιβάλλουν τη ποινή του θανάτου ή σε σοβαρά βασανιστήρια.

Η έκθεση αναφέρει ότι μεταξύ των θυμάτων των τζιχαντιστών είναι και οκτώ παιδιά.

Πρώην όμηροι ισχυρίζονται ότι ξυλοκοπήθηκαν με ιμάντες από καουτσούκ ή καλώδια και είχαν βασανισθεί με ηλεκτροσόκ, τους δένουν σε μια δύσκολη θέση που είναι γνωστή ως «Σκορπιοί», όπου τα πόδια τους,  δένονται  πάνω από τους ώμους τους.

Η «Διεθνής Αμνηστία» παραθέτει στοιχεία από δύο 14χρονους που είχαν καταδικαστεί σε μαστίγωση και διευκρινίζει ότι ανάγκασαν τον πατέρα να ακούει τις κραυγές των πόνων από το γιο του, ενώ βασανίζονταν στο διπλανό δωμάτιο.

Η «Αμνηστία» καλεί την Τουρκία και τις χώρες του Περσικού Κόλπου να βοηθήσουν στην πρόληψη της διακίνησης όπλων και την οικονομική ενίσχυση προς τις ομάδες τζιχάντ στη Συρία, οι οποίες κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 Κύρια συμμορία τζιχάντ που κατηγορείται για αυτές τις ενέργειες είναι η ομάδα «Ισλαμικό κράτος Ιράκ και Συρίας», η οποία έχει διαπράξει μεγάλο αριθμό επιθέσεων σε Ιράκ και Συρία, αναφέρει η σερβική  “Glas Srpske”.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr