Πολιτικός αναλυτής: Η Ουκρανία είναι στο δρόμο της Λιβύης, της Τυνησίας, της Αιγύπτου...


... της Συρίας και άλλων χωρών

                                    Κίεβο 1η Δεκεμβρίου 2013 και Βελιγράδι 5 Οκτωβρίου 2000


Δεκέμβριος 9. 2013.

 Όσοι ξένοι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις να κηρυχθούν ‘Persona non Grata


«Με την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη, βλέπουμε ότι οι ολιγάρχες της Ουκρανίας προσπαθούν να οργανώσουν πραξικόπημα για να έρθουν στην εξουσία, με την 



υποστήριξη των ξένων μυστικών υπηρεσιών», είπε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο κανάλι «Pervyy delovoy» ο ιδρυτής του Ευρασιατικού Κέντρου Πληροφόρησης στο Κίεβο, Βλαντίμιρ Ρογκόφ.

Ως επιβεβαίωση των απόψεων του,  παρουσίασε τα φέιγ βολάν που μοιράζονται στους δρόμους και είναι τα ίδια που πριν από δύο χρόνια μοιράζονταν στις ταραχές  της Αιγύπτου.

«Πρόκειται για ακριβώς τα ίδια φυλλάδια με τις ίδιες εικόνες και τις ίδιες εκκλήσεις με τη διαφορά ότι είναι στην ουκρανική γλώσσα.

Συμβουλεύουν τον κόσμο πρακτικές τακτικής, πώς να φορέσουν μια μάσκα, να κρατούν ένα μαντήλι (για τη μύτη), τι είδους παπούτσια να φορούν, πώς να προφυλαχτούν από την ασπίδα της αστυνομίας και πώς να σπάσουν το μέτωπο της αστυνομίας και να εισχωρήσουν σε αυτήν», είπε ο Ρογκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι εφαρμόζεται αυτή η τεχνική στο Κίεβο, είναι ότι έχει το ίδιο ‘χρώμα της επανάστασης’ όπως παρουσιάζεται μέσα από τις φωτογραφίες:
 «Η πρώτη απεικονίζει την επανάσταση της μπουλντόζας του Βελιγραδίου το 2000 και η δεύτερη του Κιέβου το 2013. 
Είναι απολύτως  σε όμοιο πλαίσιο. Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει επείγοντα μέτρα, οι συνέπειες του ‘Εβρομαϊντάν’ στην Ουκρανία θα είναι πολύ αρνητικές», είπε ο Ρογκόφ απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του στο Ευρασιατικό Κέντρο Πληροφόρησης του Κιέβου. 

Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι η κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει όλους τους ξένους υπηκόους που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις ‘persona non grata’, οι οποίοι παρακινούν σε εθνοτικές  συγκρούσεις και σε επανάσταση στη Ουκρανία.

«Πρέπει να εκτρέψουμε αυτούς τους ανθρώπους από την πορεία μας, ώστε να διαπραγματευθούμε και να συμφωνήσουμε σε ένα δημοψήφισμα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σώσουμε την Ουκρανία και να καταστεί ισχυρή», κατέληξε ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό Ρέγκνουμ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr