Τουρκία και Ιαπωνία θα συνεργασθούν στην κατασκευή κινητήρα για τανκς Altay


Ιανουάριος 6, 2014.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε σήμερα στην Ιαπωνία ως μέρος της 6ήμερης περιοδείας του στην Άπω Ανατολή.


Πηγές των ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Τουρκία και η Ιαπωνία έχουν έρθει σε συμφωνία για ένα κοινό σχέδιο ανάπτυξης του κινητήρα των τεθωρακισμένων για την αμοιβαία ενίσχυση της άμυνας.

Σύμφωνα με την ιαπωνική ‘Kyodo’, ο σκοπός της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στο Τόκιο ήταν η συνάντησή του με τον ομόλογό του, Σίνζο Άμπε και η υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας, επιβεβαιώνοντας ένα περαιτέρω βήμα για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο εθνών.

Η Τουρκία θα συνεργασθεί με την ιαπωνική «Mitsubishi Heavy Industries» για την ανάπτυξη ενός κινητήρα που θα είναι κατάλληλος για τον τύπο του τεθωρακισμένου Altay, το οποίο αναπτύχθηκε στην Νότια Κορέα.

Η Τουρκία επιδιώκει, επίσης, τη συνεργασία με την Fuji Heavy Industries και την Kawasaki Heavy Industries για την ανάπτυξη ενός κινητήρα ελικοπτέρου, ενός Drone, υπέρυθρων αισθητήρων, καθώς και ένα Fuel Battery system για τα πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια.

Τον περασμένο Μάιο, οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργασθούν για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στην Τουρκία.

Ο Σίνζο Άμπε επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη πριν από δύο μήνες για να τιμήσει τα εγκαίνια της Σήραγγας του Μαρμαρά, η οποία έγινε με ιαπωνική συνεργασία.

Από το 2011, στην Ιαπωνία έχουν αρθεί ορισμένοι περιορισμοί που υπήρχαν στην ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας και μέχρι σήμερα έχει συνεργασθεί μόνο με τις ΗΠΑ στον τομέα αυτό, σημειώνει το Dunya Bulteni.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr