Αλβανία: Οι μετανάστες επιστρέφουν στην Ελλάδα- είναι περισσότεροι από πέρσι


Ιανουάριος 3, 2014.

Με την ολοκλήρωση των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σηματοδοτήθηκε το τέλος των διακοπών και άρχισε η επιστροφή των μεταναστών στους τόπους εργασίας τους.


Κατά τις πρώτες ημέρες του τρέχοντος έτους ξεκίνησε καλά η επιστροφή των Αλβανών μεταναστών, ενώ αναμένεται η ροή να αυξηθεί κατά τις επόμενες ημέρες.

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα μέσω του σταθμούς της Κρυσταλλοπηγής περίπου 7.000 Αλβανοί υπήκοοι, ενώ ο αριθμός του είναι πάνω από τις 10 χιλιάδες το τελευταίο διήμερο. Στο μεθοριακό σταθμό εργάζονται έξι δίοδοι.

Οι αλβανικές συνοριακές αρχές σήμερα το πρωί ζήτησαν από τις ελληνικές να αυξηθεί το δυναμικό τους με το άνοιγμα περισσότερων διόδων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τις 20 έως τις 30 Δεκεμβρίου από την Κρυσταλλοπηγή- Kapshticë εισήλθαν στην περιοχή της Κορυτσάς,  στην Αλβανία 44 χιλιάδες μετανάστες που είναι ο μεγαλύτερος των δύο τελευταίων ετών.

Συγχρόνως από το μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, οι Αλβανοί από την επαρχία Αργυροκάστρου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ανέρχονται σε 6.684 άτομα που επιστρέφουν στους τόπους εργασίας τους στην Ελλάδα. Αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να αυξηθεί η επιστροφή τους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr