Έκκληση Μουφτή Κοσσυφοπεδίου να γυρίσουν οι Αλβανοί από τη Συρία


Ιανουάριος 12, 2014.

Μετά από το αυξανόμενο ρεύμα νεαρών Κοσοβάρων που πηγαίνουν στα πεδία των μαχών στη Συρία και μετά από τα δημοσιεύματα για πολλούς νεκρούς, ο πρόεδρος της Ισλαμικής Κοινότητας του Κοσσυφοπεδίου, μουφτής Ναίμ Ταρνάβα, έκανε δημόσια έκκληση προς τους νέους Κοσοβάρους να μην φύγουν για τη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, δεν έχει τίποτα να κάνει με τη θρησκεία και εκείνοι που σκοτώνονται εκεί, δεν είναι ήρωες, γιατί συμμετέχουν σε αδελφοκτόνο πόλεμο.

«Η συμμετοχή στη Συρία δεν έχει τίποτε να κάνει με 


τις ισλαμικές αρχές. Εκείνοι που πεθαίνουν σε συριακό έδαφος δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες  ενός ήρωα που πεθαίνει στο πόλεμο για τις ανάγκες της πατρίδας του», δήλωσε ο Ταρνάβα από τη ραδιοτηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου.

Ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας του Κοσσυφοπεδίου, ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να αποτρέψει τους Κοσοβάρους να πάνε στη Συρία και να προτρέψει στις οικογένειες όσων βρίσκονται στη Συρία να τους πουν να επιστρέψουν στο Κόσοβο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr