Ηγέτης Τούρκων Εθνικιστών: Έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία της Τουρκίας


Ένας νεκρός από επίθεση στα γραφεία του Εθνικιστικού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη

Ιανουάριος 26, 2014.

Ο αρχηγός του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ότι το τουρκικό έθνος αντιμετωπίζει τη χειρότερη πολιτική διακυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.


Σύμφωνα με το CNN Turk, ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στις δηλώσεις του, Μπιλάλ Ερντογάν, γιου του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι είναι έτοιμος να εμφανισθεί στην τουρκική δικαιοσύνη για να καταθέσει με την προϋπόθεση ότι θα απορριφθεί η αρχική έρευνα των εισαγγελέων για τη διαφθορά, καθώς και όλα των στοιχείων που παρουσιάσθηκαν, ώστε να εξαλειφθούν οι «κίνδυνοι» για την προσωπική του ασφάλεια.

«Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει εγγύηση για την ασφάλεια του κράτους,  με την υπερίσχυση του δικαίου, όπως αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου. Ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει άμεσα στην παραποίηση των αρχείων της έρευνας για να δικαιολογήσει τον εαυτό του και το γιο του. Η απόκρυψη των στοιχείων είναι έγκλημα. Έχει τοποθετηθεί μια γιγαντιαία ομπρέλα στη διαφθορά», είπε ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών.

 Ένας νεκρός από επίθεση στα γραφεία του Εθνικιστικού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα του CNN Turk, επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά των γραφείων του βουλευτή του Εθνικιστικού Κόμματος,  Celal Adan, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματισθούν άλλοι πέντε.

Άγνωστοι επιτέθηκαν με ραβδιά, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα κατά των γραφείων του Εθνικιστικού Κόμματος.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Τζελάλ Αντάν, χαρακτήρισε την επίθεση  ως πράξη κατά της δημοκρατίας και ζήτησε από τις αρχές να βρουν και να συλλάβουν τους δράστες.
Ομάδα των Γκρίζων Λύκων συγκεντρώθηκε έξω από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες και φώναζε συνθήματα υπέρ του τουρκικού έθνους.
Ο Αντάν προέτρεψε στους διαδηλωτές να επιδείξουν σύνεση.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr