Αλβανία: Η σλαβική μειονότητα ζητά ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά των Σκοπίων


Ιανουάριος 26, 2014.

Τον τελευταίο καιρό  οι Σλάβοι της Μεγάλης Πρέσπας συναντούν εμπόδια κατά τη διέλευσή τους στα σύνορα Γκόριτσα και σε πολλές περιπτώσεις δεν επιτρέπεται η διέλευσή τους για τη μεταφορά προϊόντων οικιακής χρήσης, τα οποία δεν υπόκεινται 


σε απαγόρευση από το νόμο, ζήτησε σήμερα ο Βασίλ Στεργιόφσκι, γενικός γραμματέας του κόμματος των Σλάβων στην Αλβανία, από τον διευθυντή του τμήματος Τελωνείων για το νομό Κορυτσάς,  Εριόνα Ράφτι .

Ζήτησε από το αρμόδιο διευθυντή να ληφθούν μέτρα στο μέλλον, ώστε να μην παρεμποδίζονται οι Σλάβοι της Μάλα Πρέσπα να πηγαίνουν για ψώνια στα Σκόπια γιατί σύμφωνα με το νόμο επιτρέπεται να μεταφέρουν προϊόντα αξίας  μέχρι 215 ευρώ την ημέρα.

Ο Αλβανός διευθυντής τόνισε ότι  κανείς από τους υπαλλήλους των τελωνείων δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει τους Σλάβους να ψωνίζουν από τα Σκόπια, εφόσον η αξία των εμπορευμάτων τους δεν υπερβαίνει τα 215 ευρώ. Πρόσθεσε, όμως, οι διακινούντες να φέρουν μαζί τους τα αποδεικτικά στοιχεία της αξίας των αγορών τους, ώστε να αποδεικνύεται η συνολική τιμή των προϊόντων που μεταφέρουν.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr