Φακέλωμα στους Τούρκους χρήστες του Διαδικτύου


Ιανουάριος 9, 2014.

Κωνσταντινούπολη.

 Η τουρκική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα επιβολής αυστηρών ελέγχων στο Διαδίκτυο με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των χρηστών.


Η πρόταση περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο τουρκικό Κοινοβούλιο από το Υπουργείο Οικογενειακής και Κοινωνικής Πολιτικής,  και είναι μια τελευταία σειρά ενεργειών της κυβέρνησης που αμφισβητεί την ελευθερία της έκφρασης ανοικτά , σε μια χώρα η οποία έχει υποβάλλει αίτημα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους, επικαλούμενο τουρκικά δημοσιεύματα.

Ο νόμος θα δώσει δυνατότητα στις αρχές να μπλοκάρουν ιστοσελίδες και θέματα με λέξεις –κλειδιά, περιορίζοντας κυρίως την πρόσβαση των χρηστών σε βίντεο.

Επιπλέον, οι τουρκικές υπηρεσίες θα έχουν τη δυνατότητα διατήρησης μητρώων δραστηριοτήτων των χρηστών, που θα διατηρούνται για δύο χρόνια και θα παρακολουθούν τις επισκέψεις των χρηστών στις ιστοσελίδες καθώς και με τι ασχολούνται και τι λένε στα κοινωνικά δίκτυα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr