Αίγυπτος: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα υπέβαλε καταγγελία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο


Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου των νομικών, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που υπέβαλαν καταγγελία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά των στρατιωτικών στην Αίγυπτο

Ιανουάριος 6, 2014.

Λονδίνο.

 Δικηγόροι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν υποβάλει καταγγελία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητώντας τη διερεύνηση των καταγγελλομένων εγκλημάτων του αιγυπτιακού στρατού, κατά της ανθρωπότητας, όπως δήλωσαν τη Δευτέρα στο Λονδίνο.


Οι δικηγόροι ενεργούν υπέρ του κόμματος της Ελευθερίας, της Αδελφότητας και της Δικαιοσύνης, και ελπίζουν να συναντηθούν με τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου- ΔΠΔ,  κατά τους προσεχείς μήνες για να συζητήσουν το άνοιγμα της προανάκρισης.

Οι νομικοί στη συνέντευξη Τύπου ανάγνωσαν δήλωση του ανατραπέντος προέδρου των Ισλαμιστών, Μοχάμεντ Μόρσι για την αποδοχή του ΔΠΔ στην Αίγυπτο, παρά του ότι δεν βρίσκεται ο ίδιος στην εξουσία.

Ο δικηγόρος Johhn Dugard (νομικός από τη Νότιο Αφρική) έχει υποβάλει καταγγελία στην οποία αναφέρεται λεπτομερώς και με αποδειχτικά στοιχεία τα εγκλήματα  του στρατού κατά του Μόρσι και της Αδελφότητας, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Στην καταγγελία σημειώνεται ότι πάνω από 1.000 άτομα έχουν σκοτωθεί σε οδομαχίες και χιλιάδες φυλακίστηκαν από την αστυνομική καταστολή κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. 

Μάλιστα, σημειώνεται ότι το «στρατιωτικό καθεστώς τον περασμένο μήνα χαρακτήρισε με νόμο το Κίνημα ως τρομοκρατική οργάνωση», σημειώνει η λιβανική Σταρ επικαλούμενη το γαλλικό πρακτορείο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr