Στα δεδομένα του Skype θα έχουν πρόσβαση οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών


Ιανουάριος 16, 2014.

Τα δεδομένα του προγράμματος Skype θα διαβιβάζονται στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου, καθώς και η ανταλλαγή των δεδομένων μεταξύ των χρηστών.


Αυτό αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass, επικαλούμενο επίσημη αναφορά από την Microsoft.

«Η Microsoft επιβεβαίωσε την προθυμία της να λειτουργήσει σε πλήρη συμμόρφωση με τη ρωσική νομοθεσία και τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν  όλες οι επιχειρήσεις», σύμφωνα με τη θέση της εταιρείας.

Οι ρωσικές αρχές ζήτησαν από την Microsoft να λάβουν τα δεδομένα του προγράμματος με όλες τις δραστηριότητες των ατόμων που το χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους μέσα στη χώρα. Σύμφωνα με τη συμφωνία, που έγινε κατόπιν αιτήματος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, το Skype είναι υποχρεωμένο να παράσχει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών, των συνεντεύξεων και των αρχείων που υπάρχουν σε αυτό.

Α απόφαση ελήφθη όταν μια ομάδα βουλευτών της Δούμας, με επικεφαλής την Ειρήνα Γιάροβα, του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» κατέθεσε ένα νέο σύνολο νομικών τροποποιήσεων που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέσα από τον τομέα των επικοινωνιών.

Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει μόνο το Skype αλλά και άλλους πάροχους υπηρεσιών επικοινωνίας στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την καταγραφή όλης της αλληλογραφίας των πελατών τους μέσα από τις διευθύνσεις IP, για μια περίοδο έξι μηνών.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr