Βουλγαρία: Εγκρίθηκε το θαλάσσιο τμήμα του “South Stream”


Ιανουάριος 28, 2014.

Σόφια.

Το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού «South Stream» έλαβε το πράσινο φως από το υπουργείο. Σε συνεδρίαση του το Ανώτατο Συμβούλιο των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων, την Παρασκευή ενέκρινε την έκθεση αξιολόγησης σχετικά με την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον αγωγό που θα κατασκευασθεί στη βουλγαρική οικονομική ζώνη.


Εκτός από το σωλήνα, που θα τοποθετηθεί στον πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας, θα καλύψει ένα τμήμα 2,4 χιλιομέτρων στα παράλια μέχρι τον τερματικό σταθμό υποδοχής.

Το έργο κατασκευάζεται από την εταιρεία του έργου «South Stream Transport», στην οποία είναι μέτοχοι  τη ρωσική «Gazprom» η γαλλική  EDF,η ιταλική  Eni  και η γερμανική Wintershall.

Η σωλήνα από τη θάλασσα προς τη ξηρά δεν θα επηρεάσει την παραλία «Πασά Ντερέ», όπως αρχικά υπήρχε φόβος.

Η «South Stream Transport» θα κατασκευάσει σήραγγες για να μην επηρεασθεί αρνητικά η ακτή, ώστε να μην αποτρέπουν τους τουρίστες να προσέρχονται στην περιοχή, σημειώνει το δημοσίευμα του Στάρνταρτ.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr