Σκόπια: Παπούλιας και Μπαν Κι Μουν αντάλλαξαν απόψεις για το όνομα στο Σότσι


Φεβρουάριος 9, 2014.

Η διαμάχη για το όνομα μας,  δεν έχει μείνει έξω από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο σλαβικής καταγωγής πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ, λόγω τεχνικών προβλημάτων με το αεροσκάφος δεν είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί ή να έχει μια άτυπη συνάντηση με τον ομόλογό του Έλληνα Κάρολο Παπούλια στο Σότσι, αλλά αντί για τον Ίβανοφ, είχε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι -μουν.


Καθώς ο κόσμος περίμενε  την έναρξη των  Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ο Παπούλιας και ο Κι-μουν,  διαχώρισαν τη θέση τους από τις αθλητικές εκδηλώσεις και συζήτησαν τα σοβαρά θέματα των ΗΕ, που σχετίζονται με την Ελλάδα , όπως είναι η Κύπρος και το θέμα της ονομασίας του πρώην γιουγκοσλαβικού κρατιδίου των Σκοπίων.

Ο Παπούλιας και ο Κι-μουν, αναφέρθηκαν στο θέμα της Κύπρου και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ τόνισε την ανάγκη μιας επιτυχούς έκβασης κατά το τελευταίο στάδιο των συνομιλών, ώστε να έχει μια ουσιαστική λύση, γράφει η σκοπιανή Ούτρινσκι, επικαλούμενη το ΑΠΕ.

Ο Κάρολος Παπούλιας, εκτός από τον Μπαν Κι-μουν, συναντήθηκε με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Παπούλιας ζήτησε τη μείωση της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, η οποία είναι η πιο ακριβή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Έλληνας πρόεδρος χρησιμοποίησε την επίσκεψή του στο Σότσι για επενδύσεις στην Ελλάδα, όταν συναντήθηκε με τον κινέζο πρόεδρο. Επίσης συναντήθηκε με το Βούλγαρο πρωθυπουργό Πλάμεν Ορεσάρσκι, με τον οποίο μίλησαν για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, αναφέρει το δημοσίευμα.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr