Σινά: Ισλαμιστές τρομοκράτες απαιτούν να εγκαταλείψουν οι τουρίστες την περιοχή


Φεβρουάριος 17, 2014.

Η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση «Ανσάρ Μπαΐτ αλ Μακντίς», ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στον τερματικό σταθμό, κοντά στα συνοριακό σταθμό ‘Τάμπα’, Αιγύπτου- Ισραήλ και καλεί όλους τους ταξιδιώτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χερσόνησο του Σινά.


Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι οι τουρίστες, ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται, έχουν στη διάθεσή τους 4 ημέρες για να εγκαταλείψουν το Σινά και προειδοποιεί ότι μετά από αυτήν την περίοδο θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχοι της.

Οι αιγυπτικές αρχές έκλεισαν το μεθοριακό σταθμό ‘Τάμπα’ και οι τουρίστες αναγκάζονται να μεταβούν στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Την 16η Φεβρουαρίου, λεωφορείο στο οποίο υπήρχαν τουρίστες από τη Νότιο Κορέα, ανατινάχθηκε, 50 μέτρα από το σταθμό ελέγχου ‘Τάμπα’. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν πέντε άτομα-τουρίστες και ο οδηγός του λεωφορείου. Τριάντα ακόμη άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά δημοσιεύματα, η έκρηξη με έναν 21χρονο βομβιστή αυτοκτονίας που ανήκε στις τάξεις της «μουσουλμανικής αδελφότητας».


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr