Σκόπια- Αμερικανός Πρέσβης: Προφανώς θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές


Φεβρουάριος 27, 2014.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Paul Wohlers, δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται με τις προεδρικές εκλογές να γίνουν και κοινοβουλευτικές και ζήτησε να γίνουν σε ένα δημοκρατικό και ειρηνικό περιβάλλον. Παρότρυνε τους πολίτες να ψηφίσουν με σύνεση και χωρίς πίεση.


«Είναι μια ενδιαφέρουσα στιγμή για τη χώρα. Οι εκλογές πλησιάζουν, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι οι προεδρικές θα γίνουν τον Απρίλιο, αλλά από όσα έχω ακούσει και διαβάσει φαίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για τις βουλευτικές εκλογές. 

Είναι σημαντικό και το γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια δοκιμασία για εσάς, για τη χώρα, για όλους τους ψηφοφόρους της. Χρειάζονται ελεύθερες και διαφανείς εκλογές,  και οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν  το κόμμα που εμπιστεύονται», δήλωσε ο Πώλ Γουόλερς στην τηλεόραση Alsat M.

Ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι η χώρα έχει την ικανότητα να γίνει ένα ισχυρό, πολυπολιτισμικό, δημοκρατικό και ολοκληρωμένο κράτος.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένοι  πολίτες, όπως είπατε,  που είναι απαισιόδοξοι, με την υπάρχουσα κατάσταση και το πώς η κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει θέσεις εργασίας που δεν έγινε κατορθωτό να βρεθούν κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Πράγματι απαιτείται περισσότερος χρόνος για τα προβλήματα αυτά», δήλωσε ο Wohlers.

Ο Αμερικανός πρέσβης προέβη στα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης προς τους φοιτητές του πανεπιστημίου του Τέτοβο- SUT, που είχε θέμα «Προοπτικές για τις εκλογές. Ένα σημείο μάχης», σημειώνει η αλβανική των 
Σκοπίων,  Λάιμ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr