Πράκτορες Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ κρατούνται στη Συρία


Φεβρουάριος 15, 2014.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ Μανάρ -που εκδίδεται στην Ιερουσαλήμ- υπάρχουν ογδόντα πέντε αξιωματικοί της Σαουδικής Αραβίας- οι περισσότεροι των οποίων είναι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών- που κρατούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας. Οι κρατούμενοι αυτοί κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά του λαού της Συρίας.


Η Σαουδική Αραβία έχει ζητήσει - μέσω τρίτου- επανειλημμένα την απελευθέρωσή τους και ειδικά  για επτά υψηλόβαθμα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της , αλλά οι συριακές αρχές έχουν απορρίψει αυτά τα αιτήματα.

Συγχρόνως, όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι Σύριοι κρατούν, επίσης, δέκα τέσσερις πράκτορες του Κατάρ και εννέα πράκτορες της τουρκικής MiT. Και για αυτούς, επίσης, έχουν καταβληθεί, εις μάτην, προσπάθειες απελευθέρωσής τους,  μέσω τρίτων.

Η πηγή αναφέρει ότι σύντομα το συριακό κράτος θα δημοσιεύσει τα ονόματα των πρακτόρων αυτών των τριών χωρών, οι οποίες εμπλέκονται σε πράξεις τρομοκρατίας και εγκληματικότητας εναντίον του λαού της Συρίας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr