Αλβανία: Στη φυλακή όσοι πάνε να πολεμήσουν στη Συρία


Φεβρουάριος 23, 2014.

Ο επικεφαλής την νομοθετικής επιτροπής αναμένετα να προτείνει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Η συμμετοχή σε πολέμους ή ένοπλες συγκρούσεις στο εξωτερικό θα αντιμετωπίζονται με ποινή φυλάκισης.


Αυτό περιέχει η πρόταση του Φατμίρ Τζαφάι που ηγείται μιας ομάδας ειδικών που μελετούν τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του «A1 Report». Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές προωθούνται μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν από το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Άμυνας, καθώς και διάφορων εμπειρογνωμόνων στον τομέα αυτόν.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε μια στιγμή που ο αριθμός των Αλβανών μαχητών της Τζιχάντ που αγωνίζονται στη Συρία, έχει αυξηθεί σημαντικά. Από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, δεκάδες Αλβανοί  που πήγαν να πολεμήσουν έχουν σκοτωθεί. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αριθμούν εκατοντάδες Αλβανούς τζιχαντιστές  που μάχονται στη Συρία.

Πριν από λίγες εβδομάδες και το Κοσσυφοπέδιο ενέκρινε ένα νόμο που απαγορεύει τη συμμετοχή των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου σε ένοπλες συγκρούσεις στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το νόμο αυτόν, που τέθηκε σε ισχύ, οι ποινές για το αδίκημα φθάνουν μέχρι και 15 έτη φυλάκιση, σημειώνει η αλβανική Σέκουλι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr