Αλβανία: Απέτυχαν οι μυστικές υπηρεσίες στο οργανωμένο έγκλημα


Φεβρουάριος 3, 2014.

Ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος, Pjerin Ndreu, σε δήλωσή του προς τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, μετά το πέρας της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του, δήλωσε ότι «το γεγονός ότι από την SIS [ αλβανικές μυστικές υπηρεσίες], 


μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απολύτως καμία ροή πληροφοριών για όλα αυτά τα ποινικά αδικήματα που έχουν διαταράξει την κοινή γνώμη, θεωρώ και ανησυχώ βαθιά ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό το θεσμικό όργανο».

Ο Ντρέου πρόσθεσε ότι  η μη ενημέρωση  από την SIS, για τις εγκληματικές οργανώσεις (και τους πληρωμένους δολοφόνους)  έγινε, ίσως , εξαιτίας δύο λόγων  ή ότι δεν  υπάρχει βούληση ή ότι δεν λειτουργεί καλά αυτό το όργανο.

«Πρόκειται για έναν θεσμό που διαθέτει πηγές πληροφοριών, και πολλές από αυτές είναι φυσικό να μην είναι του ενδιαφέροντός του, αλλά αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε άλλο θεσμικό όργανο όπως είναι η κρατική αστυνομία που έχει καθήκον για την πρόληψη του εγκλήματος», είπε ο Ντρέου.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr