Βουλγαρία: Εορτάσθηκε η 136η επέτειος της απελευθέρωσης της χώρας


«Η συμμετοχή στις εθνικές εκδηλώσεις είναι εκδήλωση των πατριωτικών αισθημάτων μας»

Μάρτιος 3, 2014.

Εκατοντάδες κάτοικοι γιόρτασαν την 136η επέτειο της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας.


Στη Βάρνα με τον ήχο της αντιπροσωπευτικής μπάντας των χάλκινων πνευστών του Ναυτικού, οι κάτοικοι πήγαν στο κέντρο της πόλης για να τιμήσουν τους ήρωες που έπεσαν  για την ελευθερία.

Η επέτειος γιορτάστηκε, εκτός από τη πρωτεύουσα, Σόφια,  σε πολλές πόλεις της Βουλγαρίας με καταθέσεις στεφανιών και επιμνημόσυνες δεήσεις.

« Εορτάζουμε την ημέρα αυτή, που πριν από 136 χρόνια η Βουλγαρία απέκτησε  την ελευθερία της. Ο βουλγαρικός λαός είναι γεμάτος χαρά και σεβασμό για την ημερομηνία αυτή που σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία του.

Η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, η Συνθήκη Ειρήνης, του ρωσο-τουρκικού πολέμου, έδωσε το έναυσμα για τη γέννηση της βουλγαρικής ελευθερίας.

Η 3η Μαρτίου, είναι η ημέρα κατά την οποία ο λαός μας προσκυνά μπροστά στον επικεφαλής ρωσικό στρατό που με Βούλγαρους εθελοντές καθώς και Ρουμάνους και Φιλανδούς,  έδωσαν τη νίκη και έφεραν την ελευθερία στην πατρίδα μας», είπε ο δήμαρχος στο Βιντίν,  Γκέργκο Γκουέροφ.

Στις εκδηλώσεις -σε όλη τη Βουλγαρία- συμμετείχαν  και κατέθεσαν στεφάνια οι εκπρόσωποι των βουλγαρικών κομμάτων, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκπρόσωποι των δήμων και πολλοί πολίτες.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr